Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chlebowa pizza"
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 125
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 129
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 125
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 129
Składniki
Drożdże pokrusz, rozetrzyj w kubeczku z łyżką cukru i łyżką ciepłej wody. Odstaw zaczyn do wyrośnięcia. Do miski przesiej mąkę z łyżeczką soli. Dodaj zaczyn drożdżowy, 250 ml ciepłej wody oraz 100 ml oliwy.
Starannie wyrób gładkie i elastyczne ciasto drożdżowe. Owiń je folią spożywczą. Odłóż na godzinę w temperaturze pokojowej, a następnie włóż do lodówki na min. 12 godzin.
Ciasto wyjmij na godzinę przed pieczeniem. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, przesmaż na łyżce oliwy. Dodaj przecier i pomidory z puszki. Duś 15 minut. Dopraw solą, cukrem i pieprzem.
Oliwki osącz, posiekaj. Paprykę pokrój w paseczki, osączoną mozzarellę na małe kawałki. Ser zetrzyj na tarce. Ciasto rozwałkuj na prostokąt, rozłóż farsz, zroluj, formując podłużny bochenek. Wierzch ponacinaj w kilku miejscach. Piecz ok. 25 min w 200 st.
12 porcji, czas ok. 75 min; porcja – 330 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety