Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kawiorowe minitorciki z chleba"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424895
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424895
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Składniki
Kromki pieczywa tostowego pozbaw skórek. Wydrąż miąższ z połówki dojrzałego awokado. Posiekaj go drobno, rozgnieć widelcem lub zblenduj. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Pastę dopraw sokiem z limonki, solą oraz chili w proszku.
Do osobnej miseczki przełóż serek łososiowy. Dodaj połowę czerwonego kawioru, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rozłóż 3 kromki pieczywa, posmaruj łososiową pastą. Przykryj kolejnym 3 tostami.
Rozsmaruj pastę z awokado, przykryj ostatnimi 3 tostami, dociśnij. Każdą piętrową kanapkę pokrój na ćwiartki. Dekoruj resztą kawioru i ziołami.
czas ok. 25 min; porcja – 260 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety