Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dla początkujących piekarzy.Mieszamy,wyrasta,pieczemy.I koniec:-)
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 16
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 108
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20472
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 64
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 101
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 16
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 108
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20472
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 64
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 101
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy[najlepiej mikserem(końcówki haki)].Ciasto będzie dosyć gęste.
Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 2 godz.(ciasto znacznie zwiększy objętość).
Przekładamy ciasto do dużej keksówki(28-30 cm) wysmarowanej olejem i wysypanej otrębami.Spryskujemy/smarujemy oliwą i posypujemy lekko mąką.Odstawiamy na 1 godz.,żeby wyrosło.
Piekarnik rozgrzewamy do 210st.C i pieczemy chleb 45-50 min.
Smacznego:-)
Przepis pochodzi z blogu PRACOWNIA WYPIEKÓW