Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dla początkujących piekarzy.Mieszamy,wyrasta,pieczemy.I koniec:-)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68514
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2058
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68514
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2058
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy[najlepiej mikserem(końcówki haki)].Ciasto będzie dosyć gęste.
Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 2 godz.(ciasto znacznie zwiększy objętość).
Przekładamy ciasto do dużej keksówki(28-30 cm) wysmarowanej olejem i wysypanej otrębami.Spryskujemy/smarujemy oliwą i posypujemy lekko mąką.Odstawiamy na 1 godz.,żeby wyrosło.
Piekarnik rozgrzewamy do 210st.C i pieczemy chleb 45-50 min.
Smacznego:-)
Przepis pochodzi z blogu PRACOWNIA WYPIEKÓW