Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dla początkujących piekarzy.Mieszamy,wyrasta,pieczemy.I koniec:-)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 613
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3772
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 333
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 602
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 613
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3772
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 333
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 602
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy[najlepiej mikserem(końcówki haki)].Ciasto będzie dosyć gęste.
Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 2 godz.(ciasto znacznie zwiększy objętość).
Przekładamy ciasto do dużej keksówki(28-30 cm) wysmarowanej olejem i wysypanej otrębami.Spryskujemy/smarujemy oliwą i posypujemy lekko mąką.Odstawiamy na 1 godz.,żeby wyrosło.
Piekarnik rozgrzewamy do 210st.C i pieczemy chleb 45-50 min.
Smacznego:-)
Przepis pochodzi z blogu PRACOWNIA WYPIEKÓW