Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dla początkujących piekarzy.Mieszamy,wyrasta,pieczemy.I koniec:-)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 182
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 295
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 182
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 295
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy[najlepiej mikserem(końcówki haki)].Ciasto będzie dosyć gęste.
Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 2 godz.(ciasto znacznie zwiększy objętość).
Przekładamy ciasto do dużej keksówki(28-30 cm) wysmarowanej olejem i wysypanej otrębami.Spryskujemy/smarujemy oliwą i posypujemy lekko mąką.Odstawiamy na 1 godz.,żeby wyrosło.
Piekarnik rozgrzewamy do 210st.C i pieczemy chleb 45-50 min.
Smacznego:-)
Przepis pochodzi z blogu PRACOWNIA WYPIEKÓW