Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rogaliki migdałowo-marcepanowe"
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 147
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 346
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10825
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 147
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 346
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10825
Składniki
Mleko podgrzej, dodaj drożdże i cukier, rozpuść. Odstaw do wyrośnięcia. 10 dag masła stop, ostudź.
Kiedy rozczyn podwoi objętość, dodaj stopione masło, jajka, mig- dały i mąkę, skrop aromatem migdałowym, zagnieć elastyczne ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto podziel na pół, rozwałkuj koła. Pokrój na trójkąty. Na każdym zetrzyj na tarce odrobinę marcepanu, zwiń. Rogaliki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj resztą masła. Piecz ok. 15 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie