Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rogaliki migdałowo-marcepanowe"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 165
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 111
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 165
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 111
Składniki
Mleko podgrzej, dodaj drożdże i cukier, rozpuść. Odstaw do wyrośnięcia. 10 dag masła stop, ostudź.
Kiedy rozczyn podwoi objętość, dodaj stopione masło, jajka, mig- dały i mąkę, skrop aromatem migdałowym, zagnieć elastyczne ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto podziel na pół, rozwałkuj koła. Pokrój na trójkąty. Na każdym zetrzyj na tarce odrobinę marcepanu, zwiń. Rogaliki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj resztą masła. Piecz ok. 15 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie