Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rogaliki migdałowo-marcepanowe"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3745
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2100
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5539
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5555
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3745
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2100
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5539
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5555
Składniki
Mleko podgrzej, dodaj drożdże i cukier, rozpuść. Odstaw do wyrośnięcia. 10 dag masła stop, ostudź.
Kiedy rozczyn podwoi objętość, dodaj stopione masło, jajka, mig- dały i mąkę, skrop aromatem migdałowym, zagnieć elastyczne ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto podziel na pół, rozwałkuj koła. Pokrój na trójkąty. Na każdym zetrzyj na tarce odrobinę marcepanu, zwiń. Rogaliki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj resztą masła. Piecz ok. 15 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie