Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry sposób wykorzystania ugotowanych ziemniaków pozostałych z obiadu.
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12434
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4602
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 70
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12434
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4602
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 70
Składniki
Ziemniaki zmielić, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, olej i jajko. Zagnieść ciasto, podzielić na kilka części i cienko rozwałkować (na grubość około 2 - 3 mm).
Podzielić na trójkątów, na każdy nałożyć łyżeczkę nadzienia i zwijając ku środkowi formować rogaliki. W taki sam sposób postąpić z pozostałymi kawałkami odłożonego ciasta. Przed pieczeniem posmarować jajkiem roztrzepanym z 1 łyżką wody, można oprószyć cukrem pudrem przed podaniem.
Rogaliki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25 minut w temperaturze 170ºC, na złoty kolor.