Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Słodkie bułeczki"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 629
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 887
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 446
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 629
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 887
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 446
Składniki
Masło roztop, a mleko podgrzej. Do miski wsyp mąkę, dodaj drożdże, cukier, jajko i sól. Wyrób ciasto, dolewając stopniowo ciepłe mleko. Gdy będzie odklejać się od ręki, uzupełnij je płynnym masłem i dobrze zagnieć.
Odstaw ciasto na pół godziny i przygotuj budyń.
Wyrośnięty placek rozwałkuj na grubość pół centymetra. Rozsmaruj na nim ciepły budyń, rozłóż umyte truskawki i posyp delikatnie cukrem.
Obłożone nadzieniem ciasto zwiń w rulon, a następnie pokrój na kawałki.
Ułóż je na blasze i piecz pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 160°C.
Gotowe roladki posyp cukrem pudrem.
<strong>Róża Turok z Zielonej Góry</strong>Źródło: Super TV