Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Słodkie bułeczki"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3702
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2024
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5410
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5467
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3702
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2024
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5410
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5467
Składniki
Masło roztop, a mleko podgrzej. Do miski wsyp mąkę, dodaj drożdże, cukier, jajko i sól. Wyrób ciasto, dolewając stopniowo ciepłe mleko. Gdy będzie odklejać się od ręki, uzupełnij je płynnym masłem i dobrze zagnieć.
Odstaw ciasto na pół godziny i przygotuj budyń.
Wyrośnięty placek rozwałkuj na grubość pół centymetra. Rozsmaruj na nim ciepły budyń, rozłóż umyte truskawki i posyp delikatnie cukrem.
Obłożone nadzieniem ciasto zwiń w rulon, a następnie pokrój na kawałki.
Ułóż je na blasze i piecz pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 160°C.
Gotowe roladki posyp cukrem pudrem.
<strong>Róża Turok z Zielonej Góry</strong>Źródło: Super TV