Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Słodkie bułeczki"
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3745
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41455
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 241
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3745
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41455
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 241
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Masło roztop, a mleko podgrzej. Do miski wsyp mąkę, dodaj drożdże, cukier, jajko i sól. Wyrób ciasto, dolewając stopniowo ciepłe mleko. Gdy będzie odklejać się od ręki, uzupełnij je płynnym masłem i dobrze zagnieć.
Odstaw ciasto na pół godziny i przygotuj budyń.
Wyrośnięty placek rozwałkuj na grubość pół centymetra. Rozsmaruj na nim ciepły budyń, rozłóż umyte truskawki i posyp delikatnie cukrem.
Obłożone nadzieniem ciasto zwiń w rulon, a następnie pokrój na kawałki.
Ułóż je na blasze i piecz pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 160°C.
Gotowe roladki posyp cukrem pudrem.
<strong>Róża Turok z Zielonej Góry</strong>Źródło: Super TV