Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Słodkie bułeczki"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 885
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4516
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1130
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 506
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3776
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 885
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4516
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1130
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 506
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3776
Składniki
Masło roztop, a mleko podgrzej. Do miski wsyp mąkę, dodaj drożdże, cukier, jajko i sól. Wyrób ciasto, dolewając stopniowo ciepłe mleko. Gdy będzie odklejać się od ręki, uzupełnij je płynnym masłem i dobrze zagnieć.
Odstaw ciasto na pół godziny i przygotuj budyń.
Wyrośnięty placek rozwałkuj na grubość pół centymetra. Rozsmaruj na nim ciepły budyń, rozłóż umyte truskawki i posyp delikatnie cukrem.
Obłożone nadzieniem ciasto zwiń w rulon, a następnie pokrój na kawałki.
Ułóż je na blasze i piecz pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 160°C.
Gotowe roladki posyp cukrem pudrem.
<strong>Róża Turok z Zielonej Góry</strong>Źródło: Super TV