Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, śniadaniowe, orkiszowe bułeczki, które potrzebują jedynie 20 minut, 4 składników i nie wymagają zdolności kulinarnych! Puszyste, miękkie i pyszne.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 111
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 558
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 93
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 111
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 558
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 93
Składniki
60 g mąki orkiszowej, jedno jabłko i 70 ml mleka roślinnego (u mnie owsiane) oraz łyżeczkę proszku do pieczenia blendujemy na gładką masę
gotowe ciasto nakładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia tworząc kształt trochę wyższych placuszków
pieczemy przez 20 minut w 200-210 stopniach
Bułeczki jemy na ciepło wraz z ulubionymi dodatkami: u mnie jest to masło orzechowe oraz owoce.