Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, śniadaniowe, orkiszowe bułeczki, które potrzebują jedynie 20 minut, 4 składników i nie wymagają zdolności kulinarnych! Puszyste, miękkie i pyszne.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13270
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 466
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9797
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13270
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 466
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9797
Składniki
60 g mąki orkiszowej, jedno jabłko i 70 ml mleka roślinnego (u mnie owsiane) oraz łyżeczkę proszku do pieczenia blendujemy na gładką masę
gotowe ciasto nakładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia tworząc kształt trochę wyższych placuszków
pieczemy przez 20 minut w 200-210 stopniach
Bułeczki jemy na ciepło wraz z ulubionymi dodatkami: u mnie jest to masło orzechowe oraz owoce.