Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, śniadaniowe, orkiszowe bułeczki, które potrzebują jedynie 20 minut, 4 składników i nie wymagają zdolności kulinarnych! Puszyste, miękkie i pyszne.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3518
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4291
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74344
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3518
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4291
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74344
Składniki
60 g mąki orkiszowej, jedno jabłko i 70 ml mleka roślinnego (u mnie owsiane) oraz łyżeczkę proszku do pieczenia blendujemy na gładką masę
gotowe ciasto nakładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia tworząc kształt trochę wyższych placuszków
pieczemy przez 20 minut w 200-210 stopniach
Bułeczki jemy na ciepło wraz z ulubionymi dodatkami: u mnie jest to masło orzechowe oraz owoce.