Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i lekkie bułeczki śniadaniowe. Łatwe i szybkie do zrobienia, bez czekania aż ciasto wyrośnie. Bułeczki są bardzo delikatne i smakują wspaniale. Podane z waszymi ulubionymi dodatkami, będą schrupane w mgnieniu oka.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 19741
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9529
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2090
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4093
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 705
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 359
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 19741
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9529
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2090
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4093
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 705
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 359
Składniki
Do miski wsypać mąkę i dodać do niej resztę składników. Całość wymieszać łyżką, a następnie ciasto wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę i wyrobić ręcznie do uzyskania gładkiej masy.
Jeśli ciasto będzie się za bardzo kleić to dodać odrobine więcej maki. Z wyrobionego ciasta wydzielić 12 w miarę równych porcji i uformować z nich okrągłe bułeczki.
Na bułeczkach, ostrym nożem, przez środek, zrobić nacięcia.
Następnie posmarować je olejem i posypać makiem, sezamem lub ulubioną posypką. Piec w nagrzanym piekarniku, w 200 st. C przez 15 – 20 minut.
Smacznego!