Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i lekkie bułeczki śniadaniowe. Łatwe i szybkie do zrobienia, bez czekania aż ciasto wyrośnie. Bułeczki są bardzo delikatne i smakują wspaniale. Podane z waszymi ulubionymi dodatkami, będą schrupane w mgnieniu oka.
Barszcz czerwony to obowiązkowa pozycja na każdym wigilijnym stole. Ta wegeta...
Odsłon: 10457
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1166
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 2002
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4554
Barszcz czerwony to obowiązkowa pozycja na każdym wigilijnym stole. Ta wegeta...
Odsłon: 10457
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1166
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 2002
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4554
Składniki
Do miski wsypać mąkę i dodać do niej resztę składników. Całość wymieszać łyżką, a następnie ciasto wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę i wyrobić ręcznie do uzyskania gładkiej masy.
Jeśli ciasto będzie się za bardzo kleić to dodać odrobine więcej maki. Z wyrobionego ciasta wydzielić 12 w miarę równych porcji i uformować z nich okrągłe bułeczki.
Na bułeczkach, ostrym nożem, przez środek, zrobić nacięcia.
Następnie posmarować je olejem i posypać makiem, sezamem lub ulubioną posypką. Piec w nagrzanym piekarniku, w 200 st. C przez 15 – 20 minut.
Smacznego!