Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 195
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 364
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10930
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 195
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 364
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10930
Składniki
Mąkę przesiać do miski,dodać sól,cukier i mieszankę(2 i pół szklanki),wymieszać,dodać drożdże rozpuszczone w małej ilości wody i ciepłą wodę.Wymieszać-najlepiej ręką
Ciasto chlebowe wyłożyć do dwóch keksówek wysmarowanych smalcem i zostawić na około20 min do wyrośnięcia.Piec około 80 minut w 180 stopniach,po upieczeniu chleby zwilżyć z wierzchu wodą i zawinąć w lnianą sciereczkę-odstawić do ostudzenia a potem już tylko zajadać ze smakiem:-)