Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19572
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2069
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19572
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2069
Składniki
Mąkę przesiać do miski,dodać sól,cukier i mieszankę(2 i pół szklanki),wymieszać,dodać drożdże rozpuszczone w małej ilości wody i ciepłą wodę.Wymieszać-najlepiej ręką
Ciasto chlebowe wyłożyć do dwóch keksówek wysmarowanych smalcem i zostawić na około20 min do wyrośnięcia.Piec około 80 minut w 180 stopniach,po upieczeniu chleby zwilżyć z wierzchu wodą i zawinąć w lnianą sciereczkę-odstawić do ostudzenia a potem już tylko zajadać ze smakiem:-)