Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5287
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 838
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11713
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1308
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5287
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 838
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11713
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1308
Składniki
Mąkę przesiać do miski,dodać sól,cukier i mieszankę(2 i pół szklanki),wymieszać,dodać drożdże rozpuszczone w małej ilości wody i ciepłą wodę.Wymieszać-najlepiej ręką
Ciasto chlebowe wyłożyć do dwóch keksówek wysmarowanych smalcem i zostawić na około20 min do wyrośnięcia.Piec około 80 minut w 180 stopniach,po upieczeniu chleby zwilżyć z wierzchu wodą i zawinąć w lnianą sciereczkę-odstawić do ostudzenia a potem już tylko zajadać ze smakiem:-)