Do góry

Śniadania Przepis na:

Chleb bezglutenowy

Chleb bezglutenowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 63

Dodano:

Odsłon: 42188

przepis na 2 bochenki

Składniki

  • maka bezglutenowa, 80 dkg
  • drożdże suszone, 6 dkg
  • cukier, 2 łyżki
  • sól, 1,5 łyżeczki
  • olej, 8 łyżek
  • woda, ok 4 szkl
  • mleko, 2 szkl
  • Jaja, 2-3
  • drożdże do wrobienia, 2 łyżeczki cukru + 1 łyżeczka mąki bezglutenowej
1-2 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Chleb bezglutenowy

Przygotowanie

  1. 2 szkl wody, 1 szkl mleka wlej do naczynia, dodaj wyrośnięte drożdże, olej, sól i mąkę. Wyrób ciasto. By uzyskać konsystencje gęstej śmietany dodaj wody. Wylej ciasto do formy. Na wierzch wlej ok 5 łyżek wody i ponacinaj ciasto w poprzek formy. Tak samo należy postąpić z reszta produktów na drugi chleb. Gdy ciasta zaczną rosnąć - piecz 50 minut w temperaturze 220C (można dodać np ziarna słonecznika przy mieszaniu ciasta)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń