Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1117
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5660
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8760
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18137
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1117
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5660
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8760
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18137
Składniki
2 szkl wody, 1 szkl mleka wlej do naczynia, dodaj wyrośnięte drożdże, olej, sól i mąkę. Wyrób ciasto. By uzyskać konsystencje gęstej śmietany dodaj wody. Wylej ciasto do formy. Na wierzch wlej ok 5 łyżek wody i ponacinaj ciasto w poprzek formy. Tak samo należy postąpić z reszta produktów na drugi chleb. Gdy ciasta zaczną rosnąć - piecz 50 minut w temperaturze 220C (można dodać np ziarna słonecznika przy mieszaniu ciasta)