Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1601
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 579
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1601
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 579
Składniki
make przesiac do miski, dodac sol, pokruszone drozdze, mleko, ziarna polaczyc skladniki, kiedy juz beda ze soba zespolone dodac olej i wyrobic ciasto. odstawic w cieple miejsce, przykryc sciereczka do wyrosniecia(ja stawiam na plyte kuchenki gazowej, bo pod spodem mam piekarnic, wiec szybko wyrasta).uszykowac blaszke, taka jak na keks z wyrosnietego ciasta urofmowac bochenek i wsadzic do blaszki piec ok.40-50 minut w temp 180C