Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w wykonaniu, wygondy. Możesz dodać co tylko zechcesz ziarna słonecznika, maku, dyni, sezam...Pięknie wyrasta i ma wspaniałą chrupiącą skórkę. Z masełkiem najlepszy ;-)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 954
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4212
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 468
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 874
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3757
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 767
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 954
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4212
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 468
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 874
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3757
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 767
Składniki
W misce połącz ze sobą mąkę, ziarna, otręby, sól i cukier. Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie i wlej do miski z sypkimi składnikami, dodaj 3 łyżki oleju. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Wyłóż ciasto do dwóch małych foremek korytek, wyłożonych papierem do pieczenia lub wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą.
W misce połącz ze sobą mąkę, ziarna, otręby, sól i cukier. Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie i wlej do miski z sypkimi składnikami, dodaj 3 łyżki oleju. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Umieść w lekko nagrzanym piekarniku. Piecz ok. 60min. W temperaturze ok. 220 ˚C
Wyłóż ciasto do dwóch małych foremek korytek, wyłożonych papierem do pieczenia lub wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą.
Umieść w lekko nagrzanym piekarniku. Piecz ok. 60min. W temperaturze ok. 220 ˚C