Do góry

Śniadania Przepis na:

CHLEB - szybki i pyszny

CHLEB - szybki i pyszny

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 3107

Szybki w wykonaniu, wygondy. Możesz dodać co tylko zechcesz ziarna słonecznika, maku, dyni, sezam...Pięknie wyrasta i ma wspaniałą chrupiącą skórkę. Z masełkiem najlepszy ;-)

Składniki

  • mąka, 1kg
  • otręby pszenne, 1 szklanka
  • ziarna słonecznika, 1 szklanka
  • cukier, 2 łyżki
  • sól, 1 i 1/2 łyżki
  • drożdże, 10 dag
  • ciepła woda, 1 litr
  • olej np.słonecznikowy, 3 łyżki
> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
CHLEB - szybki i pyszny

Przygotowanie

  1. W misce połącz ze sobą mąkę, ziarna, otręby, sól i cukier. Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie i wlej do miski z sypkimi składnikami, dodaj 3 łyżki oleju. Wszystko dokładnie wymieszaj.

  2. Wyłóż ciasto do dwóch małych foremek korytek, wyłożonych papierem do pieczenia lub wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą.

  3. Umieść w lekko nagrzanym piekarniku. Piecz ok. 60min. W temperaturze ok. 220 ˚C

  4. W misce połącz ze sobą mąkę, ziarna, otręby, sól i cukier. Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie i wlej do miski z sypkimi składnikami, dodaj 3 łyżki oleju. Wszystko dokładnie wymieszaj.

  5. Wyłóż ciasto do dwóch małych foremek korytek, wyłożonych papierem do pieczenia lub wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą.

  6. Umieść w lekko nagrzanym piekarniku. Piecz ok. 60min. W temperaturze ok. 220 ˚C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń