Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w wykonaniu, wygondy. Możesz dodać co tylko zechcesz ziarna słonecznika, maku, dyni, sezam...Pięknie wyrasta i ma wspaniałą chrupiącą skórkę. Z masełkiem najlepszy ;-)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7884
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7884
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
W misce połącz ze sobą mąkę, ziarna, otręby, sól i cukier. Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie i wlej do miski z sypkimi składnikami, dodaj 3 łyżki oleju. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Wyłóż ciasto do dwóch małych foremek korytek, wyłożonych papierem do pieczenia lub wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą.
W misce połącz ze sobą mąkę, ziarna, otręby, sól i cukier. Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie i wlej do miski z sypkimi składnikami, dodaj 3 łyżki oleju. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Umieść w lekko nagrzanym piekarniku. Piecz ok. 60min. W temperaturze ok. 220 ˚C
Wyłóż ciasto do dwóch małych foremek korytek, wyłożonych papierem do pieczenia lub wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą.
Umieść w lekko nagrzanym piekarniku. Piecz ok. 60min. W temperaturze ok. 220 ˚C