Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w wykonaniu, wygondy. Możesz dodać co tylko zechcesz ziarna słonecznika, maku, dyni, sezam...Pięknie wyrasta i ma wspaniałą chrupiącą skórkę. Z masełkiem najlepszy ;-)
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 963
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 418
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2697
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 963
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 418
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2697
Składniki
W misce połącz ze sobą mąkę, ziarna, otręby, sól i cukier. Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie i wlej do miski z sypkimi składnikami, dodaj 3 łyżki oleju. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Wyłóż ciasto do dwóch małych foremek korytek, wyłożonych papierem do pieczenia lub wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą.
W misce połącz ze sobą mąkę, ziarna, otręby, sól i cukier. Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie i wlej do miski z sypkimi składnikami, dodaj 3 łyżki oleju. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Umieść w lekko nagrzanym piekarniku. Piecz ok. 60min. W temperaturze ok. 220 ˚C
Wyłóż ciasto do dwóch małych foremek korytek, wyłożonych papierem do pieczenia lub wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą.
Umieść w lekko nagrzanym piekarniku. Piecz ok. 60min. W temperaturze ok. 220 ˚C