Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117540
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8143
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3046
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1822
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1399
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117540
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8143
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3046
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1822
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1399
Składniki
Drożdże kruszymy i posypujemy cukrem, ucieramy aż się rozpuszczą.
Dodajemy ciepłą wodę, sól, mąkę i pozostała składniki. Wszystko razem mieszamy.
Ciasto wykładamy do wysmarowanych tłuszczem blach (około 3 małe keksówki lub 2 większe). Odstawiamy na chwilę, by wyrosło (a rośnie bardzo szybko). Pieczemy ok.godziny w piekarniku rozgrzanym w temp.180-200 stopni C.