Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1600
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1365
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1408
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1424
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1600
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1365
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1408
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1424
Składniki
Drożdże kruszymy i posypujemy cukrem, ucieramy aż się rozpuszczą.
Dodajemy ciepłą wodę, sól, mąkę i pozostała składniki. Wszystko razem mieszamy.
Ciasto wykładamy do wysmarowanych tłuszczem blach (około 3 małe keksówki lub 2 większe). Odstawiamy na chwilę, by wyrosło (a rośnie bardzo szybko). Pieczemy ok.godziny w piekarniku rozgrzanym w temp.180-200 stopni C.