Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1789
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14371
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19482
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1789
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14371
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19482
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13149
Składniki
Drożdże kruszymy i posypujemy cukrem, ucieramy aż się rozpuszczą.
Dodajemy ciepłą wodę, sól, mąkę i pozostała składniki. Wszystko razem mieszamy.
Ciasto wykładamy do wysmarowanych tłuszczem blach (około 3 małe keksówki lub 2 większe). Odstawiamy na chwilę, by wyrosło (a rośnie bardzo szybko). Pieczemy ok.godziny w piekarniku rozgrzanym w temp.180-200 stopni C.