Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 42
Dodano: 07.11.2010
Odsłon: 31664
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
wszystkie składniki wymieszać w misce, dodać ciepłą wodę , wymieszć drewnianą łyżką, ciasto wyłożyć do 2- ch blaszek wysmarowanych tłuszczem, poczekać aby trochę wyrosło, ...
piec w piekarniku - nagrzanym do temperatury 200 stopni (z termobiegiem) jak jest bez termoobiegu wyczuć czy drochę dłużej czy krócej piec chlebek,
czas pieczenia 1 godzina i 15 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

AnnaKowalczyk 28 grudnia 2015Zgłoś do usunięcia
Wspaniałe wypieki, lecz z tego co widzę trudne w realizacji :( Ostatnio przerzuciłam się na ekologiczną żywność i tylko biopieczywo pojawia się w mojej kuchni. Ja do moich chlebków używam mieszanek firmy Gronpiek, zdrowych i ekologicznych w dodatku wszystkie składniki znajdują się w środku, a czas przygotowania i pieczenia jest krótki co bardzo mi odpowiada. Myślę że powinnyście też spróbować.4 Kto głosował? | Odpowiedz

kstr54 16 maja 2015Zgłoś do usunięcia
tak, chlebek wyglada oblednie!! a ilu gr. ma byc ta torebka drozdzy??0 Kto głosował? | Odpowiedz

grazia68 27 marca 2015Zgłoś do usunięcia
Pyszny!!!! Poleciłam wielu koleżankom-wszystkim smakował !!!8 Kto głosował? | Odpowiedz

karolina87 21 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
a ile ta torebka drożdży ma gram? bo ja nie mam polo marketu:)4 Kto głosował? | Odpowiedz

Paulla 08 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Smakowity chlebek własnej roboty, dodaję do ulubionych, pozdrawiam :)7 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 08 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
pięknie wyrośnięty chlebek napewno smaczny .....12 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 07 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Chlebek wygląda smakowicie i do tego wiejskie masełko mniam -)8 Kto głosował? | Odpowiedz