Do góry

Śniadania Przepis na:

Chlebek ziołowy

Chlebek ziołowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 67

Dodano:

Odsłon: 868

Chlebek jest miękki i chrupiący.

Składniki

  • drożdże, 10 dag.
  • mnąka, 1/2 kg.
  • jajko, 1 sztuka
  • ser żółty, 25 dag.
  • zioła prowansalskie, 2 łyżeczki
  • sól, 1 łyżeczka
  • cukier, 1 łyżeczka
  • majeranek, do smaku
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Chlebek ziołowy

Przygotowanie

  1. Drożdże,cukier i 2-3 łyżki wody wymieszaj,odstaw na 10-20 minut.Dodaj mąkę,jajko,starty ser,wlej 400 ml.wody,posyp ziołami prowansalskimi,solą i majerankiem (możesz też dodać bazylię i przyprawę do grilla),wyrób.Odstaw na 30 minut.

  2. Ciasto wlej do natłuszczonej foremki,odstaw na 10 minut.Piecz ok.40 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń