Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowy salceson to deser bez pieczenia. Jest to ciasto, które swoim kształtem przypomina dobrze znany salceson. Do czekoladowego salcesonu możemy dodać wszystko to co lubimy : bakalie, orzechy czy herbatniki. Nie zapominajcie iż więcej dodatków w tym przepisie to lepiej.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 150
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14591
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19659
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 150
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14591
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19659
Składniki
Batony czekoladowe kroimy na drobne kawałki. Herbatniki i orzechy mielimy. Herbatniki, orzechy, rodzynki i batony razem mieszamy. Dodajemy masło orzechowe oraz rozpuszczoną czekoladę. Całość mieszamy. Układamy masę na celofanie tworząc wałek o średnicy 4 cm. Chłodzimy w lodówce przez minimum trzy godziny. Deser obtaczamy w cukrze pudrze i kroimy na kawałki.
Zapraszam na mojego bloga!