Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 935
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 321
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 146
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2674
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 935
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 321
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 146
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2674
Składniki
Schab opłucz, osusz, ew. obwiąż nitką, formując zgrabną pieczeń. Przygotuj marynatę: czosnek obierz, zioła opłucz i osusz. Przygotowane posiekaj, wymieszaj z jogurtem i miodem. Schab natrzyj marynatą. Odstaw na 3 godziny. Zamarynowany schab posyp solą i pieprzem. Włóż do brytfanki. Piecz ok. 50 minut w temp. 190 stopni. Ziemniaki wyszoruj, opłucz, potnij na cząstki. Marchewki obierz, pokrój w słupki.
Obrane warzywa gotuj 10 minut w posolonym wrzątku. Osącz. Czosnek obierz, ząbki wymieszaj z przygotowanymi warzywami i oliwą. Posyp solą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem. Dodaj do mięsa 30 minut przed końcem pieczenia.
65 min •Porcja: 675 kcal •Cena porcji: 5,95 złŹródło: Naj