Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 70
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 59
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 194
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 70
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 59
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 194
Składniki
Schab opłucz, osusz, ew. obwiąż nitką, formując zgrabną pieczeń. Przygotuj marynatę: czosnek obierz, zioła opłucz i osusz. Przygotowane posiekaj, wymieszaj z jogurtem i miodem. Schab natrzyj marynatą. Odstaw na 3 godziny. Zamarynowany schab posyp solą i pieprzem. Włóż do brytfanki. Piecz ok. 50 minut w temp. 190 stopni. Ziemniaki wyszoruj, opłucz, potnij na cząstki. Marchewki obierz, pokrój w słupki.
Obrane warzywa gotuj 10 minut w posolonym wrzątku. Osącz. Czosnek obierz, ząbki wymieszaj z przygotowanymi warzywami i oliwą. Posyp solą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem. Dodaj do mięsa 30 minut przed końcem pieczenia.
65 min •Porcja: 675 kcal •Cena porcji: 5,95 złŹródło: Naj