Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki ze schabu z warzywami"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 591
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 773
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 279
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 591
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 773
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 279
Składniki
Papryki i cebulę pokrój w paski. Schab cienko rozbij, przypraw solą i pieprzem, na każdym kawałku ułóż po plastrze boczku i po kawałku cebuli, zielonej i czerwonej papryki, dokładnie zwiń, obtocz w mące. Możesz je pospinać wykałaczkami. Gotowe roladki smaż z każdej strony kilka minut na rozgrzanym oleju.
Pozostałą cebulę pokrój w kostkę, usmaż na maśle. Zalej ją szklaną wody i szklanką wina, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, i rozmaryn, włóż roladki i duś 20 minut. Możesz zagęścić sos rozpuszczonym masłem wymieszanym z mąką.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień