Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab po florencku"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 264
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1342
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4208
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1239
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 264
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1342
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4208
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1239
Składniki
ok. 120 minut.
Rozmaryn i tymianek opłukać, osuszyć. Czosnek obrać. Dwa ząbki czosnku drobno posiekać. Schab opłukać, wytrzeć do sucha, posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Mięso natrzeć posiekanym czosnkiem. Obłożyć gałązkami rozmarynu i tymianku. Obwiązać mocną bawełnianą nicią.
Schab szybko obsmażyć na dwóch łyżkach oliwy. Przełożyć do natłuszczonej brytfanki. Formę z mięsem wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 60-90 minut.
Szalotki obrać, pokroić na połówki. Pomidory umyć, przekroić wzdłuż na pół. Pozostałe ząbki czosnku pociąć w plasterki. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kosteczkę. Przygotowane warzywa posypać solą i pieprzem. Skropić pozostałą oliwą, wymieszać. Dodać do mięsa po ok. 45 minutach pieczenia.Źródło: Życie na gorąco