Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab w morelach"
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2748
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 215
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 155
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2748
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 215
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 155
Składniki
Schab umyj, osusz, natrzyj solą, czosnkiem, majerankiem i odrobiną pieprzu. Wstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia natnij mięso wzdłuż w dwóch miejscach i nadziej połową pokrojonych moreli. Wierzch schabu posmaruj musztardą wymieszaną z żółtkiem.
Pozostałe owoce połącz z siekanymi orzechami i miodem. Umieść je na mięsie, po czym owiń całość wysmarowaną olejem folią spożywczą.
Wstaw mięso do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 90 minut.
Czas: 120 min. 1 porcja = 350 kcal.Źródło: Kurier TV