Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z figami"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 736
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2072
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4058
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4059
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 736
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2072
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4058
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4059
Składniki
Mięso myję, osuszam i przez całą jego długość robię nacięcie, tak by powstała kieszeń. Nacieram schab przyprawami i smaruję miodem. W kieszeni upycham ciasno figi i spinam wykałaczkami jej brzegi. Mięso wkładam do lodówki na ok. 2 godz.
Po tym czasie rumienię schab na gorącym oleju. Następnie piekę mięso ok. godz. w temp. 200°C.
90 min, porcja 450 kcal, koszt porcji ok. 5 zł, przepis na 6 porcji.Źródło: Kobieta i życie