Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schabowe na kapuście"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Składniki
Kotlety oczyść, z obu stron w kilku miejscach natnij. Mięso rozbij, oprósz solą i pieprzem. Usmaż na złoty kolor na połowie smalcu. Trzymaj mięso w cieple.
Cebulę oraz czosnek obierz. Cebulę poszatkuj, czosnek pokrój na plasterki. W rondlu rozgrzej pozostały smalec. Podsmaż na nim cebulę. Oprósz ją papryką, zalej kilkoma łyżkami wody (lub bulionu).
Do rondla wrzuć odciśniętą kapustę, czosnek oraz szczyptę kminku. Duś całość pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie zagęść kapustę mąką rozmieszaną w śmietanie (w razie potrzeby rozrzedź kapustę wodą). Gotuj 5 minut. Dopraw solą i pieprzem. Podaj do kotletów.Źródło: Świat kobiety