Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schabowe na kapuście"
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2632
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 316
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 142
Polecam.
Odsłon: 186
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3205
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2632
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 316
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 142
Polecam.
Odsłon: 186
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3205
Składniki
Kotlety oczyść, z obu stron w kilku miejscach natnij. Mięso rozbij, oprósz solą i pieprzem. Usmaż na złoty kolor na połowie smalcu. Trzymaj mięso w cieple.
Cebulę oraz czosnek obierz. Cebulę poszatkuj, czosnek pokrój na plasterki. W rondlu rozgrzej pozostały smalec. Podsmaż na nim cebulę. Oprósz ją papryką, zalej kilkoma łyżkami wody (lub bulionu).
Do rondla wrzuć odciśniętą kapustę, czosnek oraz szczyptę kminku. Duś całość pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie zagęść kapustę mąką rozmieszaną w śmietanie (w razie potrzeby rozrzedź kapustę wodą). Gotuj 5 minut. Dopraw solą i pieprzem. Podaj do kotletów.Źródło: Świat kobiety