Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa i treściwa zupa
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21604
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21604
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Składniki
Buraki i marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pietruszkę, cebulę, czosnek i seler pokrój drobno. Zalej wodą, daj liść laurowy i gotuj przez 15 min.
Przepłucz na sitku soczewicę i dodaj do zupy. Daj trochę soli. Gotuj dalej aż wszystko będzie miękkie - tak jak lubisz
Pod koniec gotowania dodaj przecier pomidorowy, po pół łyżeczki tymianku, majeranku i oregano, pieprz do smaku
Po wyłączeniu palnika, dodaj łyżeczkę oliwy. Ja używam oliwę z pestek winogron. Można na talerzu do zupy dodać łyżkę jogurtu.