Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa i treściwa zupa
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19989
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7025
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244537
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19989
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7025
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244537
Składniki
Buraki i marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pietruszkę, cebulę, czosnek i seler pokrój drobno. Zalej wodą, daj liść laurowy i gotuj przez 15 min.
Przepłucz na sitku soczewicę i dodaj do zupy. Daj trochę soli. Gotuj dalej aż wszystko będzie miękkie - tak jak lubisz
Pod koniec gotowania dodaj przecier pomidorowy, po pół łyżeczki tymianku, majeranku i oregano, pieprz do smaku
Po wyłączeniu palnika, dodaj łyżeczkę oliwy. Ja używam oliwę z pestek winogron. Można na talerzu do zupy dodać łyżkę jogurtu.