Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa i treściwa zupa
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 733
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 733
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Buraki i marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pietruszkę, cebulę, czosnek i seler pokrój drobno. Zalej wodą, daj liść laurowy i gotuj przez 15 min.
Przepłucz na sitku soczewicę i dodaj do zupy. Daj trochę soli. Gotuj dalej aż wszystko będzie miękkie - tak jak lubisz
Pod koniec gotowania dodaj przecier pomidorowy, po pół łyżeczki tymianku, majeranku i oregano, pieprz do smaku
Po wyłączeniu palnika, dodaj łyżeczkę oliwy. Ja używam oliwę z pestek winogron. Można na talerzu do zupy dodać łyżkę jogurtu.