Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowna zupa! Pochodzi z Hiszpanii, a kuchnia Hiszpańska jest uważana za jedną z najlepszych na świecie.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1364
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12698
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1364
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12698
Składniki
Rybę umyć, podzielić na 3-4 dzwonka. Cebulę i paprykę umyć (z papryki usunąć nasiona) pokroić w kostkę. Czosnek i ziemniaki obrać. Ziemniaki pokroić w plasterki. Pokrojone ważywa włożyć do garnka, zalać wodą, posolić i zagotować. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i dodać do reszty składników. Gdy warzywa zmiękną, dodać rybę, oliwę z oliwek i gotować kolejne 10 minut. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby. Podawać z grzankami z białego pieczywa. Zupę można lekko zakwasić sokiem cytrynowym.