Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, rozgrzewająca zupa grysikowa na przeziębienie
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15125
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15125
Składniki
Skrzydełka z kurczaka myjemy i oczyszczamy z zanieczyszczeń. Zalewamy zimną wodą doprowadzamy do wrzenia a powstałe szumowiny usuwamy. Następnie solimy i pieprzymy. Marchewkę, pietruszkę, seler myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wszystkie warzywa dodajemy do wywaru razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Gotujemy na wolnym ogniu 40 min.
Po tym czasie dodajemy kaszę mannę rozsypując ją po powierzchni wywaru aby nie powstały grudy i od razu mieszamy tak kolejno z każdą łyżką kaszy i gotujemy jeszcze ok. 10 min. Gęstość zupy zależy od upodobania można dać wtedy więcej lub mniej kaszy. Sypiemy drobno posiekaną pietruszką i gotowe.