Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, rozgrzewająca zupa grysikowa na przeziębienie
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 62
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11033
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 62
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11033
Składniki
Skrzydełka z kurczaka myjemy i oczyszczamy z zanieczyszczeń. Zalewamy zimną wodą doprowadzamy do wrzenia a powstałe szumowiny usuwamy. Następnie solimy i pieprzymy. Marchewkę, pietruszkę, seler myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wszystkie warzywa dodajemy do wywaru razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Gotujemy na wolnym ogniu 40 min.
Po tym czasie dodajemy kaszę mannę rozsypując ją po powierzchni wywaru aby nie powstały grudy i od razu mieszamy tak kolejno z każdą łyżką kaszy i gotujemy jeszcze ok. 10 min. Gęstość zupy zależy od upodobania można dać wtedy więcej lub mniej kaszy. Sypiemy drobno posiekaną pietruszką i gotowe.