Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, rozgrzewająca zupa grysikowa na przeziębienie
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4408
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11976
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6818
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5611
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4408
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11976
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6818
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5611
Składniki
Skrzydełka z kurczaka myjemy i oczyszczamy z zanieczyszczeń. Zalewamy zimną wodą doprowadzamy do wrzenia a powstałe szumowiny usuwamy. Następnie solimy i pieprzymy. Marchewkę, pietruszkę, seler myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wszystkie warzywa dodajemy do wywaru razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Gotujemy na wolnym ogniu 40 min.
Po tym czasie dodajemy kaszę mannę rozsypując ją po powierzchni wywaru aby nie powstały grudy i od razu mieszamy tak kolejno z każdą łyżką kaszy i gotujemy jeszcze ok. 10 min. Gęstość zupy zależy od upodobania można dać wtedy więcej lub mniej kaszy. Sypiemy drobno posiekaną pietruszką i gotowe.