Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Japońska zupa ramen"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 225
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 24
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 225
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 24
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 230 stopni C. Ułóż w naczyniu żaroodpornym kurczaka, pokrojoną marchew, imbir i por, szczypior. Oprósz solą i skrop olejem sezamowym. Piecz 40 minut.
Przełóż wszystko do garnka i zalej 2,5 litra wody. Gotuj na małym ogniu około godzinę. Wyjmij dwa udka i pokrój mięso na kawałki. Wywar gotuj jeszcze godzinę, pod koniec dodając kapustę, grzyby i wodorosty.
Przygotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.
Do 4 miseczek włóż po łyżeczce miso i wymieszaj z wywarem. Dodaj tofu, kurczaka, makaron, jajko, warzywa. Posyp natką i dopraw sosem sojowym.Źródło: Tele Tydzień