Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Japońska zupa ramen"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10557
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11592
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 603
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10557
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11592
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 603
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 230 stopni C. Ułóż w naczyniu żaroodpornym kurczaka, pokrojoną marchew, imbir i por, szczypior. Oprósz solą i skrop olejem sezamowym. Piecz 40 minut.
Przełóż wszystko do garnka i zalej 2,5 litra wody. Gotuj na małym ogniu około godzinę. Wyjmij dwa udka i pokrój mięso na kawałki. Wywar gotuj jeszcze godzinę, pod koniec dodając kapustę, grzyby i wodorosty.
Przygotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.
Do 4 miseczek włóż po łyżeczce miso i wymieszaj z wywarem. Dodaj tofu, kurczaka, makaron, jajko, warzywa. Posyp natką i dopraw sosem sojowym.Źródło: Tele Tydzień