Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na 4 osoby, 1 porcja: 214kcal, czas przygotowywania: 40 minut, potrawa średnio trudna i tania:P
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 439
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3964
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3886
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 439
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3964
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3886
Składniki
Oczyścić i obrać włoszczyznę, ugotować ją wraz z pomidorami i cebulą. Cieniutko poszatkować kapustę i dusić pod przykryciem, dodając masło i 2 łyżki wody. Tymczasem w oddzielnym naczyniu, ugotować fasolę perłową, wcześniej zalewając ją 2 szklankami zimnej wody. Gdy wszystko będzie miękkie, połączyć wszystkie składniki w następujący sposób: najpierw przecedzić wywar z warzyw do innego garnka, przetrzeć pomidory i cebulę do zupy, potem wrzucić uduszoną kapustę i ugotowaną fasolkę, dolewając wywar z jej gotowania. Posolić do smaku, poprawić śmietaną roztrzepaną z mąką. Przed samym podaniem włożyć do zupy obrane ze skórki i pokrojone w talarki kiełbaski. DOBRA RADA: Można do zupy dodać otarty majeranek - ułatwia trwanie, zwłaszcza gdy wśród składników potrawy znajduje się fasola ;-)