Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z kukurydzy na ostro

Przepis dnia 2016-09-27
Krem z kukurydzy na ostro

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 16

Dodano:

Odsłon: 4593

Rozgrzewająca odsłona kukurydzy, idealna na jesienne wieczory, w postaci pięknego żółtego kremu z nutką chilli.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Podsmażamy cebulkę i chilli na maśle około 1.5 minuty, aż do zeszklenia.

  2. Dodajemy kukurydzę i podsmażamy przez kilka minut (pamiętamy o tym aby zostawić około 2 łyżek do dekoracji).

  3. Dolewamy śmietankę oraz wodę i gotujemy 15 minut (tak długo, aż kukurydza będzie miękka).

  4. W międzyczasie odłożoną kukurydzę podsmażamy ze świeżym tymiankiem, doprawiamy solą i pieprzem.

  5. Zupę miksujemy na gładką masę (w przypadku jak krem jest za gęsty dodajemy wody ze śmietanką w proporcjach 1:1). Doprawiamy sola, pieprzem i chilli do smaku.

  6. Do dekoracji używamy wcześniej przygotowanej chrupiącej kukurydzy z tymiankiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasia-p 29 stycznia 2017 Zabieram przepis, muszę spróbować. Bardzo lubię zupy-krem :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń