Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca odsłona kukurydzy, idealna na jesienne wieczory, w postaci pięknego żółtego kremu z nutką chilli.
Doskonałe spody do kruchych babeczek, które możemy powypełniać dowolnymi słod...
Odsłon: 67
Proponuję dziś pyszną i prostą sałatkę na śniadanie, jest wegetariańska i bez...
Odsłon: 4141
Doskonałe spody do kruchych babeczek, które możemy powypełniać dowolnymi słod...
Odsłon: 67
Proponuję dziś pyszną i prostą sałatkę na śniadanie, jest wegetariańska i bez...
Odsłon: 4141
Składniki
Podsmażamy cebulkę i chilli na maśle około 1.5 minuty, aż do zeszklenia.
Dodajemy kukurydzę i podsmażamy przez kilka minut (pamiętamy o tym aby zostawić około 2 łyżek do dekoracji).
Dolewamy śmietankę oraz wodę i gotujemy 15 minut (tak długo, aż kukurydza będzie miękka).
W międzyczasie odłożoną kukurydzę podsmażamy ze świeżym tymiankiem, doprawiamy solą i pieprzem.
Zupę miksujemy na gładką masę (w przypadku jak krem jest za gęsty dodajemy wody ze śmietanką w proporcjach 1:1). Doprawiamy sola, pieprzem i chilli do smaku.
Do dekoracji używamy wcześniej przygotowanej chrupiącej kukurydzy z tymiankiem.
Przepisy Zupy
Zupy
Cukiniowo - marchewkowa zupa krem
Zupy
Żurek siostry Anastazji
Zupy
Zupa chrzanowa
Zupy
Krem porowo-pieczarkowy na rosole
Cukiniowo - marchewkowa zupa krem
Dzisiaj serwuję zupę z cukinią i marchewką. Zupa smaczna i lubiana wśród domo...
Odsłon: 20
Żurek siostry Anastazji
Żurek siostry Anastazji powstaje ze stosunkowo prostego przepisu, który bez t...
Odsłon: 7892