Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lepsza wersja zupy pieczarkowej.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17785
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6717
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17785
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6717
Składniki
Pieczarki pokroić w plastry, usmażyć na maśle, dodać cebulę, oprószyć mąką i dusić do 10 minut, na wolnym ogniu. Wlać bulion i gotować jeszcze 10 minut. Zupę doprawić i zmiksować. Wlać śmietanę. Nalewać w talerze posypać natką pietruszki. Podawać z groszkiem ptysiowym.