Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
krem z soczewicy czerwonej i warzywami na kiełbasie
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2480
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 128
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 225
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2480
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 128
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 225
Składniki
czosnek, cebulę kroimy, posypujemy szczyptą soli, zrumieniamy na oleju, dodajemy kiełbaskę, lekko ją podsmażając całość zalewamy rosołem warzywnym /mięsnym, ew. wodą dokładamy wcześniej namoczona w wodzie soczewicę, pokrojone pozostałe warzywa, gotujemy aż wszystko zmięknie, wyciągamy kiełbaskę, dodajemy przecier pomidorowy, zupę bledniemy, zupa ma dość gęstą konsystencję można dolać wody jeśli będzie za gęsta, i znów zagotować, doprawiam do smaku solą oraz pieprzem, ziołami gotujemy jeszcze chwilę, nalewamy, na wierzch kładziemy kiełbachę, posypujemy dookoła uprażonym sezamem lub słonecznikiem (zmieliłam); to taka moja ala grochowa ale bez grochu