Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
krem z soczewicy czerwonej i warzywami na kiełbasie
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5454
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 964
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11899
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5100
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1389
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5454
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 964
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11899
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5100
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1389
Składniki
czosnek, cebulę kroimy, posypujemy szczyptą soli, zrumieniamy na oleju, dodajemy kiełbaskę, lekko ją podsmażając całość zalewamy rosołem warzywnym /mięsnym, ew. wodą dokładamy wcześniej namoczona w wodzie soczewicę, pokrojone pozostałe warzywa, gotujemy aż wszystko zmięknie, wyciągamy kiełbaskę, dodajemy przecier pomidorowy, zupę bledniemy, zupa ma dość gęstą konsystencję można dolać wody jeśli będzie za gęsta, i znów zagotować, doprawiam do smaku solą oraz pieprzem, ziołami gotujemy jeszcze chwilę, nalewamy, na wierzch kładziemy kiełbachę, posypujemy dookoła uprażonym sezamem lub słonecznikiem (zmieliłam); to taka moja ala grochowa ale bez grochu