Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
krem z soczewicy czerwonej i warzywami na kiełbasie
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 103
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 842
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 70
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 103
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 842
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 70
Składniki
czosnek, cebulę kroimy, posypujemy szczyptą soli, zrumieniamy na oleju, dodajemy kiełbaskę, lekko ją podsmażając całość zalewamy rosołem warzywnym /mięsnym, ew. wodą dokładamy wcześniej namoczona w wodzie soczewicę, pokrojone pozostałe warzywa, gotujemy aż wszystko zmięknie, wyciągamy kiełbaskę, dodajemy przecier pomidorowy, zupę bledniemy, zupa ma dość gęstą konsystencję można dolać wody jeśli będzie za gęsta, i znów zagotować, doprawiam do smaku solą oraz pieprzem, ziołami gotujemy jeszcze chwilę, nalewamy, na wierzch kładziemy kiełbachę, posypujemy dookoła uprażonym sezamem lub słonecznikiem (zmieliłam); to taka moja ala grochowa ale bez grochu