Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
krem z soczewicy czerwonej i warzywami na kiełbasie
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2440
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18174
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2440
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18174
Składniki
czosnek, cebulę kroimy, posypujemy szczyptą soli, zrumieniamy na oleju, dodajemy kiełbaskę, lekko ją podsmażając całość zalewamy rosołem warzywnym /mięsnym, ew. wodą dokładamy wcześniej namoczona w wodzie soczewicę, pokrojone pozostałe warzywa, gotujemy aż wszystko zmięknie, wyciągamy kiełbaskę, dodajemy przecier pomidorowy, zupę bledniemy, zupa ma dość gęstą konsystencję można dolać wody jeśli będzie za gęsta, i znów zagotować, doprawiam do smaku solą oraz pieprzem, ziołami gotujemy jeszcze chwilę, nalewamy, na wierzch kładziemy kiełbachę, posypujemy dookoła uprażonym sezamem lub słonecznikiem (zmieliłam); to taka moja ala grochowa ale bez grochu