Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3813
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414576
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2346
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3813
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414576
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2346
Składniki
Mięso ugotować do miękkości w 3 szklankach wody, dodać bulion w kostce oraz vegetę. Wywar przecedzić, mięso pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać tłuszcz, dodać mąkę, smażyć 2 minuty. Wlać wywar i stale mieszając doprowadzić do zagotowania. Dodać kukurydzę, mięso z kurczaka, pieprz, sól do smaku. Zupę gotować 5 minut na małym ogniu. Wlać śmietanę, wymieszać.
Podawać z dodatkiem grzanek i posypaną natką pietruszki