Do góry

Zupy Przepis na:

Kukurydzianka

Kukurydzianka

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 144

Dodano:

Odsłon: 352

...

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kukurydzianka

Przygotowanie

  1. Mięso ugotować do miękkości w 3 szklankach wody, dodać bulion w kostce oraz vegetę. Wywar przecedzić, mięso pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać tłuszcz, dodać mąkę, smażyć 2 minuty. Wlać wywar i stale mieszając doprowadzić do zagotowania. Dodać kukurydzę, mięso z kurczaka, pieprz, sól do smaku. Zupę gotować 5 minut na małym ogniu. Wlać śmietanę, wymieszać.

  2. Podawać z dodatkiem grzanek i posypaną natką pietruszki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń