Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekka zupa z owocami morza"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 234
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 756
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3606
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 744
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 234
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 756
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3606
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 744
Składniki
Warzywa obierz i umyj. W garnku rozgrzej oliwę, wrzuć posiekane czosnek i cebulę, zeszklij. Zalej 3 szklankami wrzątku, dodaj pokrojony seler naciowy, koper włoski, por, skórki z pomarańczy, całe marchewki. Gotuj do miękkości pod przykryciem.
Ryby wyfiletuj, obierz ze skóry, kręgosłupy z głowami odłóż na bok. Krewetki wypłucz, obierz z pancerzyków i głów (nie wyrzucaj). Z bulionu wyłów marchewki, odłóż, a do wywaru wrzuć rybie kręgosłupy z głowami oraz pancerzyki i głowy krewetek. Gotuj kolejne 10 minut.
Filety rybne i obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Bulion przecedź przez gazę, dopraw solą i pieprzem, dodaj szafran, podgrzej. Na gorący wrzuć ziemniaki i kawałki ryby, gotuj na małym ogniu tylko kilka minut. Wrzuć pokrojoną marchewkę, krewetki i wypłukane mule. Gotuj tylko ok. 3 minut, aż mule się otworzą. Podawaj z koperkiem.
• 40 minut • dla 4 osób • cena 73 złŹródło: Show