Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest naprawdę pyszne!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424795
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10642
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336932
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4734
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424795
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10642
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336932
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4734
Składniki
Makaron ugotować al dente. Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki. Do rondelka wlać oliwę i dodać masło. Wrzucić pieczaki i od razu przyprawić, żeby puściły wodę. Poddusić trochę. Część czerwonej i zielonej papryki pokroić i dorzucić do pieczarek. (Pozostałą część zostawić do dekoracji). Ja dodaję jeszcze odrobinę pasty z papryczek, którą kupiłam na Węgrzech - MEGA OSTRA! Dalej dusić, aż będą miękkie. Na małym ogniu dodać serek topiony i śmietanę - rozuścić serek i ściągnąć rondel z ognia. Zmiksować wszystko na gładką masę. Podajemy z makaronem. Do dekoracji używamy drobno posiekanych papryczek. Należy podawać od razu po przygotowaniu. SMACZNEGO!!!