Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest naprawdę pyszne!
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27370
Polecam, pychota.
Odsłon: 266
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 123
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27370
Polecam, pychota.
Odsłon: 266
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 123
Składniki
Makaron ugotować al dente. Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki. Do rondelka wlać oliwę i dodać masło. Wrzucić pieczaki i od razu przyprawić, żeby puściły wodę. Poddusić trochę. Część czerwonej i zielonej papryki pokroić i dorzucić do pieczarek. (Pozostałą część zostawić do dekoracji). Ja dodaję jeszcze odrobinę pasty z papryczek, którą kupiłam na Węgrzech - MEGA OSTRA! Dalej dusić, aż będą miękkie. Na małym ogniu dodać serek topiony i śmietanę - rozuścić serek i ściągnąć rondel z ognia. Zmiksować wszystko na gładką masę. Podajemy z makaronem. Do dekoracji używamy drobno posiekanych papryczek. Należy podawać od razu po przygotowaniu. SMACZNEGO!!!