Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest naprawdę pyszne!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11024
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6322
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13285
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5048
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11024
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6322
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13285
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5048
Składniki
Makaron ugotować al dente. Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki. Do rondelka wlać oliwę i dodać masło. Wrzucić pieczaki i od razu przyprawić, żeby puściły wodę. Poddusić trochę. Część czerwonej i zielonej papryki pokroić i dorzucić do pieczarek. (Pozostałą część zostawić do dekoracji). Ja dodaję jeszcze odrobinę pasty z papryczek, którą kupiłam na Węgrzech - MEGA OSTRA! Dalej dusić, aż będą miękkie. Na małym ogniu dodać serek topiony i śmietanę - rozuścić serek i ściągnąć rondel z ognia. Zmiksować wszystko na gładką masę. Podajemy z makaronem. Do dekoracji używamy drobno posiekanych papryczek. Należy podawać od razu po przygotowaniu. SMACZNEGO!!!