Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 22
Dodano: 22.09.2013
Odsłon: 17026
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Kurczaka kroimy w drobną kosteczkę.
Doprawiamy wg własnego smaku: jarzynka, bazylia, oregano....co kto lubi. Smażymy najlepiej w dużym garnku na oleju - co ułatwi nam dalszą pracę :-)
Kiedy kurczak jest gotowy dodajemy do garnka całą resztę, czyli wszystkie puszki ( z wodą - nie odlewamy wody z żadnej puszki !!! ), sok pomidorowy, paprykę ostrą. Jeśli gotuję również dla dzieci - rezygnuję z ostrej papryki - zupa nadal jest pyszna.
Wszystko musi się teraz zagotować i wyłączamy.
WAŻNE
Zamiast ostrej papryki w proszku można dać pikantny sok pomidorowy.
Nie polecam tanich soków - lepiej kupić coś lepszego.
Żółty ser ucieramy na grubej tarce.
Zupę podajemy bardzo gorącą i posypujemy sporą ilością sera, który się wtedy rozpuszcza. Posypujemy już na talerzu oczywiście, nie dodajemy sera do garnka.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

major 05 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
zupa meksykanska z serem Porazka1 Kto głosował? | Odpowiedz

major 23 września 2013Zgłoś do usunięcia
Ta zupa z meksykanska nie ma nic wspolnego w orginale powinna byc mielona wolowina papryka czosnek pomidory fasole kukurydza, skad ten ser kurczak6 Kto głosował? | Odpowiedz