Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała za chłodne dni. idealna nie tylko na obiad ale i na przyjmowanie gości :-)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1417
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5926
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8872
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18712
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1417
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5926
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8872
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18712
Składniki
Kurczaka kroimy w drobną kosteczkę. Doprawiamy wg własnego smaku: jarzynka, bazylia, oregano....co kto lubi. Smażymy najlepiej w dużym garnku na oleju - co ułatwi nam dalszą pracę :-)
Kiedy kurczak jest gotowy dodajemy do garnka całą resztę, czyli wszystkie puszki ( z wodą - nie odlewamy wody z żadnej puszki !!! ), sok pomidorowy, paprykę ostrą. Jeśli gotuję również dla dzieci - rezygnuję z ostrej papryki - zupa nadal jest pyszna. Wszystko musi się teraz zagotować i wyłączamy. WAŻNE Zamiast ostrej papryki w proszku można dać pikantny sok pomidorowy. Nie polecam tanich soków - lepiej kupić coś lepszego.
Żółty ser ucieramy na grubej tarce. Zupę podajemy bardzo gorącą i posypujemy sporą ilością sera, który się wtedy rozpuszcza. Posypujemy już na talerzu oczywiście, nie dodajemy sera do garnka.