Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ,prawdziwie polska zupa z prawdziwków.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 728
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1499
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6030
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8900
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 728
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1499
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6030
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8900
Składniki
Grzybki oczyścić,umyć szybko pod bieżącą wodą.Pokroić na części.
Masło rozpuścić w garnku,w którym gotujesz zupę
Grzybki włożyć do garnka i zesmażyć na maśle mieszając,żeby nie przywarły
Podlać wodą dołożyć sól,pieprz,vegetę,Gotować ok.30min
Zatrzepać wodą z mąką,ponownie doprowadzić do wrzenia
Dodać śmietanę i posiekaną pietruszkę.Jeśli zupa jest mało kwaśna doprawić sokiem z cytryny.Dodać łyżkę masła.Podawać z makaronem typu wstążki,łazanki.SMACZNEGO!!
Uwaga! Zupę można serwować w Wigilię wykorzystując prawdziwki mrożone(ja tak robię)