Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ,prawdziwie polska zupa z prawdziwków.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8270
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2844
Polecam.
Odsłon: 1492
Polecam.
Odsłon: 439
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8270
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2844
Polecam.
Odsłon: 1492
Polecam.
Odsłon: 439
Składniki
Grzybki oczyścić,umyć szybko pod bieżącą wodą.Pokroić na części.
Masło rozpuścić w garnku,w którym gotujesz zupę
Grzybki włożyć do garnka i zesmażyć na maśle mieszając,żeby nie przywarły
Podlać wodą dołożyć sól,pieprz,vegetę,Gotować ok.30min
Zatrzepać wodą z mąką,ponownie doprowadzić do wrzenia
Dodać śmietanę i posiekaną pietruszkę.Jeśli zupa jest mało kwaśna doprawić sokiem z cytryny.Dodać łyżkę masła.Podawać z makaronem typu wstążki,łazanki.SMACZNEGO!!
Uwaga! Zupę można serwować w Wigilię wykorzystując prawdziwki mrożone(ja tak robię)