Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ,prawdziwie polska zupa z prawdziwków.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 181
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 905
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 181
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 905
Składniki
Grzybki oczyścić,umyć szybko pod bieżącą wodą.Pokroić na części.
Masło rozpuścić w garnku,w którym gotujesz zupę
Grzybki włożyć do garnka i zesmażyć na maśle mieszając,żeby nie przywarły
Podlać wodą dołożyć sól,pieprz,vegetę,Gotować ok.30min
Zatrzepać wodą z mąką,ponownie doprowadzić do wrzenia
Dodać śmietanę i posiekaną pietruszkę.Jeśli zupa jest mało kwaśna doprawić sokiem z cytryny.Dodać łyżkę masła.Podawać z makaronem typu wstążki,łazanki.SMACZNEGO!!
Uwaga! Zupę można serwować w Wigilię wykorzystując prawdziwki mrożone(ja tak robię)