Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy rosołek bez mięsa.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21529
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21529
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Składniki
Przygotować duży garnek. Pora i czosnek pokroić na plasterki, selera i pieczarki w kostkę. Na dno garnka wlać oliwy na oko i dodać pokrojonego pora, czosnek, pieczarki i selera. Następnie należy zacząć podgrzewać zawartość garnka. Po chwili dolać 1,5l wody, zagotować. Następnie dodać niepokrojone i nieobrane marchewki i korzeń pietruszki.
Następnie należy dodać wszystkie przyprawy. Po dodaniu przypraw zupę wymieszać, i gotować na małym ogniu przez ok. 3h-3,5h pod przykryciem. W czasie gdy zupa się gotuje, należy przygotować makaron według przepisu na opakowaniu.
Po upływie 3h-3,5h wyciągamy z zupy korzeń pietruszki oraz wszystkie marchewki. Korzeń pietruszki wyrzucamy, natomiast marchew kroimy w plasterki. Do misek nakładamy równą ilość makaronu i zupy, następnie dodajemy pokrojoną marchew. Rosołek można udekorować natką pietruszki lub szczypiorem
Smacznego!