Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy rosołek bez mięsa.
Smaki Grecji!
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 442
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1026
Smaki Grecji!
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 442
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1026
Składniki
Przygotować duży garnek. Pora i czosnek pokroić na plasterki, selera i pieczarki w kostkę. Na dno garnka wlać oliwy na oko i dodać pokrojonego pora, czosnek, pieczarki i selera. Następnie należy zacząć podgrzewać zawartość garnka. Po chwili dolać 1,5l wody, zagotować. Następnie dodać niepokrojone i nieobrane marchewki i korzeń pietruszki.
Następnie należy dodać wszystkie przyprawy. Po dodaniu przypraw zupę wymieszać, i gotować na małym ogniu przez ok. 3h-3,5h pod przykryciem. W czasie gdy zupa się gotuje, należy przygotować makaron według przepisu na opakowaniu.
Po upływie 3h-3,5h wyciągamy z zupy korzeń pietruszki oraz wszystkie marchewki. Korzeń pietruszki wyrzucamy, natomiast marchew kroimy w plasterki. Do misek nakładamy równą ilość makaronu i zupy, następnie dodajemy pokrojoną marchew. Rosołek można udekorować natką pietruszki lub szczypiorem
Smacznego!