Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pycha u mnie w domu jada go sie dosc czesto poniewaz uwielbiamy fasole w kazdej postaci a barszczyk to nasza jedna z ulubionych zup - taki jadalo sie w moim domu rodzinnym
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 946
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4195
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 354
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 828
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3685
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 755
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 946
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4195
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 354
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 828
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3685
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 755
Składniki
zeberka wlozyc do wody, obgotowac na malym ogniu, dodac warzywa(moga byc krojone mrozone bedzie szybciej i latwiej ok 1/2 paczki), listek laurowy, ziele angielskie, sol, pieprz do smaku, fasole trzeba zamoczyc najlepiej na cala noc w cieplej wodzie, buraki ugotowac ( przed gotowaniem dokladnie umyc) , po ugotowaniu ostudzic , obrac ze skorki i zetrzec na grubej tarce. jezeli masz juz gotowy wywar dodaj do niego fasole (namoczona szybko sie gotuje), kiedy bedzie juz w miare miekka dodaj buraczki, przecisniety czosnek,przesmazona na lekko zloty kolor cebulke, smietane jak w przepisie, majeranek a na sam koniec 1 lyzke octu winnego moze byc zwykly 5%, cukier do smaku (kiedy dodasz octu barszcz bedzie mial cudny kolor) pamietaj aby zdjac barszcz z ognia aby nie stracil koloru, najlepiej smakuje na drugi dzien, sprobuj by nie byl za kwasny, gdyby sie okazalo ze tak dodaj jeszcze odrobine cukru.w nastepnym dniu kiedy przejdzie wszystkimi przyprawami jest smaczniejszy -wyjatkowy, polecam - mozna do iego jak ktos lbi dodac pokrojone w kostke ziemniaki.