Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na upalne letnie dni
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 302
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2244
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2809
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 630
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 302
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2244
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2809
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 630
Składniki
Umyć, obrać i pokroić pomidory na kawałki.
Umyć dobrze paprykę i pokroić ją.
Pokroić chleb na cienkie kromki, aby łatwiej je było rozdrobnić.
Włożyć do dzbanka miksera wszystkie składniki i zmiksować aż do uzyskania jednolitej masy o konsystencji majonezu lub gęstego kremu.
Przechowywać salmorejo w lodówce. Podawać na zimno, polewając odrobiną oliwy z oliwek.