Zapchajdziura- czyli szybki i niedrogi pomysł na wrzucenie czegoś do żołądka...
Szybkie leczo
Składniki
- papryka kolorowa, 3-4 sztuki
- cukinia/ kabaczek, 1 sztuka
- pomidory, 3 duze
- cebula, 2 duze
- czosnek, 2 zabki
- kielbasa/ boczek chudy, ok 15-20 dag
- przyprawy dowolne wg uznania: chili, papryka ostra, ziola prowansalskie, bazylia
- sol, pieprz
- kostki rosolowe, 2
- przecier pomidorowy, 2.5 lyzki
Składniki
- papryka kolorowa, 3-4 sztuki
- cukinia/ kabaczek, 1 sztuka
- pomidory, 3 duze
- cebula, 2 duze
- czosnek, 2 zabki
- kielbasa/ boczek chudy, ok 15-20 dag
- przyprawy dowolne wg uznania: chili, papryka ostra, ziola prowansalskie, bazylia
- sol, pieprz
- kostki rosolowe, 2
- przecier pomidorowy, 2.5 lyzki

Etapy przygotowania
Warzywa pokroic w dosc spora kostke, wrzucic do rondla z gotujaca sie woda i dodac kostki rosolowe, poddusic przez 10 min.
Przyprawy i czosnek wrzucic na patelnie by sie uprazyly i dodac kielbaske pokrojona w kostke, chwile podsmazyc.
Przyprawiona kiełbaske dodac do warzyw i dokladnie wymieszac. Na koniec dodac przecier i wymieszac jescze raz. Poddusic przez ok 20 min. Podawac z pieczywem badz ryzem lub co kto ma. Smacznosci:)
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)



Składniki
- papryka kolorowa, 3-4 sztuki
- cukinia/ kabaczek, 1 sztuka
- pomidory, 3 duze
- cebula, 2 duze
- czosnek, 2 zabki
- kielbasa/ boczek chudy, ok 15-20 dag
- przyprawy dowolne wg uznania: chili, papryka ostra, ziola prowansalskie, bazylia
- sol, pieprz
- kostki rosolowe, 2
- przecier pomidorowy, 2.5 lyzki
Warzywa pokroic w dosc spora kostke, wrzucic do rondla z gotujaca sie woda i dodac kostki rosolowe, poddusic przez 10 min.
Przyprawy i czosnek wrzucic na patelnie by sie uprazyly i dodac kielbaske pokrojona w kostke, chwile podsmazyc.
Przyprawiona kiełbaske dodac do warzyw i dokladnie wymieszac. Na koniec dodac przecier i wymieszac jescze raz. Poddusic przez ok 20 min. Podawac z pieczywem badz ryzem lub co kto ma. Smacznosci:)