Do góry

Zupy Przepis na:

Wiejska zupa z kurek

Wiejska zupa z kurek

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 743

Dodano:

Odsłon: 7948

Prosta,wiejska zupa :)

Składniki

  • kurki czyli pieprznik jadalny, 0.5kg
  • ziemniaki, 4 szt
  • przyprawy, sól,pieprz
  • śmietana, szklanka
  • masło, 2 łyżki
  • zielenina, koperek
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Wiejska zupa z kurek

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrac,pokroic w kostkę ,wrzucic do garnka,zalac wodą,dodac sól,gotowac.

  2. Umyte grzyby rozdrobnic ,małe w całości, sparzyc wrzątkiem aby nie były gorzkie,wrzucic na masło,poddusic,wrzucic do wody z ziemniakami.

  3. Jak ziemniaki będą miękkie podkłócic zupę śmietaną,dosypac pieprzu a już na talerzu zieleniny.Najlepszy jest koperek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń