Do góry

Zupy Przepis na:

Zalewajka

Zalewajka

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 12

Dodano:

Odsłon: 342

Pyszna, ogrzewająca zalewajka.

Składniki

  • 3 białe kiełbasy
  • 3 duże ziemniaki
  • 1 mała cebula podsmażana (ja nie podsmażałem)
  • 1 mała marchewka (opcjonalnie)
  • łyżka majeranku
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 listek bobkowy (laurowy)
  • 2 ziarna pieprzu ziarnistego
  • łyżeczka soli
  • 1 barszczyk biały Winiary
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zalewajka

Przygotowanie

  1. Do gotującej się wody wrzuć kiełbasę, marchewkę, ziemniaki i cebulę. Również przypraw solą, pieprzem, majerankiem, zielem angielskim, i listkiem bobkowym. Potem gotuj pół godziny lub do zmiękczenia wszystkich warzyw i kiełbasy. Wtedy dodaj barszczyk wymieszany z wodą i posługuj się instrukcją na opakowaniu. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń