Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12289
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13060
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5266
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12289
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13060
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5266
Składniki
Obraną cebulę kroimy w plastry i przesmażamy na złoto na silnie rozgrzanym maśle z olejem. Dodajemy wino i mieszamy, aż do odparowania na wolnym ogniu. Zalewamy wywarem i doprawiamy. Wrzucamy posiekany czosnek i przyprawy. Gotujemy przez godzinę na wolnym ogniu. Zupę przelewamy do kamionkowych naczyń. Na wierzchu kładziemy wcześniej przygotowane grzanki z plasterkami sera i zapiekamy w dobrze nagrzanym piekarniku, aż do stopienia sera. Smacznego!