Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13542
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1552
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14944
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6146
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13542
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1552
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14944
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6146
Składniki
Kiełbasę podsmażamy na patelni na odrobinie tłuszcza - ja podpiekam do momentu, aż będzie rumiana. Wtedy dodaje cebulkę i nadal podsmażam na małym ogniu, mieszając żeby się nie przypaliła ewentualnie podlewam odrobiną wody i duszę pod przykryciem. Obieram ziemniaki, płucze, kroję w kostkę i wrzucam do garnka. Następnie odcedzam grzyby nie wylewając tej wody w której się moczyły i kroję je jak są za duże w mniejsze kawałki. Grzyby i włoszczyznę dodaje do ziemniaków i zaczynam gotować. Jak ziemniaki są już prawie gotowe wrzucam zawartość patelni (kiełbaskę i cebulkę podsmażone - nie muszą się smażyć dopóki ziemniaki nie będą gotowe - wystawiamy wcześniej i zostawiamy pod przykryciem) Gdy wszystkie składniki są już miękkie wlewamy całą butelkę żurku, śmietanę i majeranek. Gdy wszystko znowu zacznie się gotować przyprawiamy sola i pieprzem jeśli jest taka potrzeba i wciskamy 2 ząbki czosnku. Mieszamy wszystko po raz ostatni i zestawiamy z ognia na ok 1 - 2 godz. wtedy cała zupa przejdzie naciągnie wszystkimi składnikami.
Smacznego