Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3314
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3314
Składniki
Kiełbasę podsmażamy na patelni na odrobinie tłuszcza - ja podpiekam do momentu, aż będzie rumiana. Wtedy dodaje cebulkę i nadal podsmażam na małym ogniu, mieszając żeby się nie przypaliła ewentualnie podlewam odrobiną wody i duszę pod przykryciem. Obieram ziemniaki, płucze, kroję w kostkę i wrzucam do garnka. Następnie odcedzam grzyby nie wylewając tej wody w której się moczyły i kroję je jak są za duże w mniejsze kawałki. Grzyby i włoszczyznę dodaje do ziemniaków i zaczynam gotować. Jak ziemniaki są już prawie gotowe wrzucam zawartość patelni (kiełbaskę i cebulkę podsmażone - nie muszą się smażyć dopóki ziemniaki nie będą gotowe - wystawiamy wcześniej i zostawiamy pod przykryciem) Gdy wszystkie składniki są już miękkie wlewamy całą butelkę żurku, śmietanę i majeranek. Gdy wszystko znowu zacznie się gotować przyprawiamy sola i pieprzem jeśli jest taka potrzeba i wciskamy 2 ząbki czosnku. Mieszamy wszystko po raz ostatni i zestawiamy z ognia na ok 1 - 2 godz. wtedy cała zupa przejdzie naciągnie wszystkimi składnikami.
Smacznego