Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15067
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15067
Składniki
Kakao wymieszać z łyżką cukru, dodać małą ilość zimnego mleka, wymieszać na gładką masę. Mleko połączyć z masą i zagotować. Białka ubić na pianę, dodawać po trochu pozostały cukier. Na gotujące kakao z mlekiem kłaść łyżką beziki z ubitej piany. Gdy zetnie się piana od strony zanurzonej odwrócić, zagotować. Zupę można podawać również z ryżem ugotowanym na półsypko.