Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8426
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2943
Polecam.
Odsłon: 1680
Polecam.
Odsłon: 489
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8426
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2943
Polecam.
Odsłon: 1680
Polecam.
Odsłon: 489
Składniki
Kakao wymieszać z łyżką cukru, dodać małą ilość zimnego mleka, wymieszać na gładką masę. Mleko połączyć z masą i zagotować. Białka ubić na pianę, dodawać po trochu pozostały cukier. Na gotujące kakao z mlekiem kłaść łyżką beziki z ubitej piany. Gdy zetnie się piana od strony zanurzonej odwrócić, zagotować. Zupę można podawać również z ryżem ugotowanym na półsypko.