Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa dyniowa na wywarze warzywnym
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Przygotowujemy wywar warzywny z marchewką, pietruszką i cebulą. Doprawiam do smaku solą morską i pieprzem.
Jak wywar będzie już gotowy dynię w osobnym garnku podgrzewamy z masłem aż dynia będzie miękka. Do dyni dolewamy nasz wywar oraz chili (można dodać sproszkowane lub pół świeżej papryczki). Następnie do naszej zupy dodajemy mleczko kokosowe. Zupę gotujemy jeszcze około 10-15 minut, potem całość blenderujemy. Przed podaniem dodaję starty żółty ser (w zależności jaki kto lubi) Gotowe-smacznego