Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa dyniowa na wywarze warzywnym
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Przygotowujemy wywar warzywny z marchewką, pietruszką i cebulą. Doprawiam do smaku solą morską i pieprzem.
Jak wywar będzie już gotowy dynię w osobnym garnku podgrzewamy z masłem aż dynia będzie miękka. Do dyni dolewamy nasz wywar oraz chili (można dodać sproszkowane lub pół świeżej papryczki). Następnie do naszej zupy dodajemy mleczko kokosowe. Zupę gotujemy jeszcze około 10-15 minut, potem całość blenderujemy. Przed podaniem dodaję starty żółty ser (w zależności jaki kto lubi) Gotowe-smacznego