Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa groszkowa z piersią z kurczaka"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Składniki
Pierś z kurczaka umyj, pokrój w kostkę, przypraw solą i pieprzem. Ryż gotuj w osolonym wrzątku przez kwadrans. Włoszczyznę umyj, obierz, włóż do garnka razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Wlej 1,5 l wody, gotuj 30 minut. Kurczaka usmaż na rozgrzanym oleju, dodaj do wywaru z opaloną nad palnikiem cebulą, gotuj 30 minut.
Z zupy wyjmij włoszczyznę, marchew pokrój w kostkę – i dodaj je ponownie do zupy. Następnie wrzuć groszek – konserwowy i w strąkach – i gotuj jeszcze kwadrans. Przypraw zupę do smaku solą, pieprzem oraz lubczykiem, dodaj do niej koperek. Gotuj jeszcze chwilę. Na talerze wykładaj po łyżce ugotowanego wcześniej ryżu i zalewaj go gorącą zupą.Źródło: Dobry Tydzień