Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa groszkowa z piersią z kurczaka"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 421
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 765
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 421
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 765
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Składniki
Pierś z kurczaka umyj, pokrój w kostkę, przypraw solą i pieprzem. Ryż gotuj w osolonym wrzątku przez kwadrans. Włoszczyznę umyj, obierz, włóż do garnka razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Wlej 1,5 l wody, gotuj 30 minut. Kurczaka usmaż na rozgrzanym oleju, dodaj do wywaru z opaloną nad palnikiem cebulą, gotuj 30 minut.
Z zupy wyjmij włoszczyznę, marchew pokrój w kostkę – i dodaj je ponownie do zupy. Następnie wrzuć groszek – konserwowy i w strąkach – i gotuj jeszcze kwadrans. Przypraw zupę do smaku solą, pieprzem oraz lubczykiem, dodaj do niej koperek. Gotuj jeszcze chwilę. Na talerze wykładaj po łyżce ugotowanego wcześniej ryżu i zalewaj go gorącą zupą.Źródło: Dobry Tydzień