Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa groszkowa z piersią z kurczaka"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8168
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2793
Polecam.
Odsłon: 1404
Polecam.
Odsłon: 417
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8168
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2793
Polecam.
Odsłon: 1404
Polecam.
Odsłon: 417
Składniki
Pierś z kurczaka umyj, pokrój w kostkę, przypraw solą i pieprzem. Ryż gotuj w osolonym wrzątku przez kwadrans. Włoszczyznę umyj, obierz, włóż do garnka razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Wlej 1,5 l wody, gotuj 30 minut. Kurczaka usmaż na rozgrzanym oleju, dodaj do wywaru z opaloną nad palnikiem cebulą, gotuj 30 minut.
Z zupy wyjmij włoszczyznę, marchew pokrój w kostkę – i dodaj je ponownie do zupy. Następnie wrzuć groszek – konserwowy i w strąkach – i gotuj jeszcze kwadrans. Przypraw zupę do smaku solą, pieprzem oraz lubczykiem, dodaj do niej koperek. Gotuj jeszcze chwilę. Na talerze wykładaj po łyżce ugotowanego wcześniej ryżu i zalewaj go gorącą zupą.Źródło: Dobry Tydzień