Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1110
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 393
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3283
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 786
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1110
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 393
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3283
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 786
Składniki
W dużym garnku rozgrzej smalec i smaż na nim pokrojone w kostkę cebule, aż ściemnieją. Mięso pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Podsmaż ze wszystkich stron. Posyp mieloną papryką, stale mieszając. Wlej bulion, dodaj przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i papryczki chili pokrojone w plasterki. Gotuj przez 90 minut.
Kiedy mięso zmięknie, dolej wodę do zupy, by uzyskać potrzebną ilość i zagotuj. Obierz ziemniaki, pokrój w kostkę i włóż do zupy. Na patelni rozpuść masło, wsyp mąkę i usmaż jasną zasmażkę. Gdy ostygnie, dodaj do zupy i dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek.
Zupę gotuj przez 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Dopraw do smaku solą, pieprzem i świeżym majerankiem. Z chlebów zetnij czubki i wyżłób wnętrza. Wstaw razem z czubkami do piekarnika i zapiekaj przez 10 minut w temp. 190°C. Wlej zupę do ciepłych bochenków i podawaj.Źródło: Na żywo