Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo syta i pożywna, zastępuje dwa dania
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1594
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 514
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1594
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 514
Składniki
Mieso kroimy w kosteczke i podsmazamy na patelni razem ze startym zabkiem czosnku i pokrojona w kostkę cebulką. Wstawiamy na gaz garnek z wodą, wrzucamy kostki rosołowe i warzywa - poza paryką (pokrojone w kostkę). Gotujemy, aż warzywa zmiekną. Dodajemy przyprawy do smaku. Dorzucamy do garnka wcześniej usmażone mięso razem ze wszystkim co z niego wyciekło (ten "sos" doda smaku całej zupie). Wrzucamy z puszki kukruydzę i fasolkę i znowu gotujemy jakies 15 minut. Dorzucamy też pokroją w kostke lub cienkie paski paprykę, gotujemy jeszcze z 10-15 minu, tak aby papryka troszkę nam zmiekła. Teraz koncentrat pomidorowy i ewentualnie jeszczei przyprawy do smaku. Gotujemy wszystko razem 5 minut i zupa gotowa.