Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 4
Dodano: 02.11.2009
Odsłon: 2843
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Mieso kroimy w kosteczke i podsmazamy na patelni razem ze startym zabkiem czosnku i pokrojona w kostkę cebulką. Wstawiamy na gaz garnek z wodą, wrzucamy kostki rosołowe i warzywa - poza paryką (pokrojone w kostkę). Gotujemy, aż warzywa zmiekną. Dodajemy przyprawy do smaku. Dorzucamy do garnka wcześniej usmażone mięso razem ze wszystkim co z niego wyciekło (ten "sos" doda smaku całej zupie). Wrzucamy z puszki kukruydzę i fasolkę i znowu gotujemy jakies 15 minut. Dorzucamy też pokroją w kostke lub cienkie paski paprykę, gotujemy jeszcze z 10-15 minu, tak aby papryka troszkę nam zmiekła. Teraz koncentrat pomidorowy i ewentualnie jeszczei przyprawy do smaku. Gotujemy wszystko razem 5 minut i zupa gotowa.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

gopelardo 07 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Jedną z potraw którą bardzo lubią moje dzieci jest własnie zupa gulaszowa, zresztą przygotowna własnie dzisiaj. Zawsze dodaję przecier Pomidori, uszlachetniając w ten sposób jej smak (cóż znaczy zupa bez niego ;). Pożywna i smakowita. Polecam.0 Kto głosował? | Odpowiedz