Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa gyrosowa"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7726
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2778
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7726
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2778
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Składniki
Schab umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paski. Czosnek obrać, rozetrzeć, dodać oliwę i przyprawę do gyrosu. Wymieszać, zalać paski mięsa. Przykryć i włożyć na ok. 2-3 godz. do lodówki.
Mięso wraz z marynatą obsmażyć na silnym ogniu, odstawić. Papryki umyć, pokroić na cienkie paski. Chili przekroić, usunąć nasionka, posiekać. Tymianek opłukać, oberwać listki. Rozgrzać w rondlu łyżkę masła, obsmażyć papryki, chili, dodać tymianek (część odłożyć do dekoracji).
W litrze wody rozmieszać zupę w proszku, zalać nią papryki, gotować ok. 10 min. Przełożyć obsmażone mięso, dodać sos chili, sól, pieprz. Gotować do miękkości, zabielić śmietaną.
ok. 100 minutŹródło: Twoje Imperium