Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa dietetyczna"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4557
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1638
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 495
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4557
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1638
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 495
Składniki
Umytą kapustę drobno szatkujemy. Fasolkę i obydwa rodzaje groszku czyścimy, myjemy. Groszek cukrowy pozostawiamy w strąkach (jeśli są duże, tniemy na pół). Groszek zielony łuskamy. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę siekamy, ziemniaki kroimy w kostkę, a marchewkę w plasterki.
W rondlu o grubym dnie rozgrzewamy olej. Wrzucamy ziemniaki, cebulę i czosnek. Mieszając, smażymy 3 minuty. Dokładamy wszystkie przyprawy. Wlewamy bulion. Czekamy, aż całość zawrze. Dodajemy marchewkę, fasolkę, groszek cukrowy oraz kapustę. Gotujemy na małym ogniu.
Gdy warzywa są już miękkie, do zupy dorzucamy łuskany zielony groszek i uprzednio umyte i pokrojone na ćwiartki pomidory. Całość gotujemy jeszcze 5-10 minut na małym ogniu. Dodajemy łyżkę surowego masła. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
<strong>Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji około 1,50 zł</strong>Źródło: Rewia