Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa dietetyczna"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 910
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4545
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 910
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4545
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Umytą kapustę drobno szatkujemy. Fasolkę i obydwa rodzaje groszku czyścimy, myjemy. Groszek cukrowy pozostawiamy w strąkach (jeśli są duże, tniemy na pół). Groszek zielony łuskamy. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę siekamy, ziemniaki kroimy w kostkę, a marchewkę w plasterki.
W rondlu o grubym dnie rozgrzewamy olej. Wrzucamy ziemniaki, cebulę i czosnek. Mieszając, smażymy 3 minuty. Dokładamy wszystkie przyprawy. Wlewamy bulion. Czekamy, aż całość zawrze. Dodajemy marchewkę, fasolkę, groszek cukrowy oraz kapustę. Gotujemy na małym ogniu.
Gdy warzywa są już miękkie, do zupy dorzucamy łuskany zielony groszek i uprzednio umyte i pokrojone na ćwiartki pomidory. Całość gotujemy jeszcze 5-10 minut na małym ogniu. Dodajemy łyżkę surowego masła. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
<strong>Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji około 1,50 zł</strong>Źródło: Rewia