Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa dietetyczna"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5641
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 87
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 540
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1405
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5641
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 87
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 540
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1405
Składniki
Umytą kapustę drobno szatkujemy. Fasolkę i obydwa rodzaje groszku czyścimy, myjemy. Groszek cukrowy pozostawiamy w strąkach (jeśli są duże, tniemy na pół). Groszek zielony łuskamy. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę siekamy, ziemniaki kroimy w kostkę, a marchewkę w plasterki.
W rondlu o grubym dnie rozgrzewamy olej. Wrzucamy ziemniaki, cebulę i czosnek. Mieszając, smażymy 3 minuty. Dokładamy wszystkie przyprawy. Wlewamy bulion. Czekamy, aż całość zawrze. Dodajemy marchewkę, fasolkę, groszek cukrowy oraz kapustę. Gotujemy na małym ogniu.
Gdy warzywa są już miękkie, do zupy dorzucamy łuskany zielony groszek i uprzednio umyte i pokrojone na ćwiartki pomidory. Całość gotujemy jeszcze 5-10 minut na małym ogniu. Dodajemy łyżkę surowego masła. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
<strong>Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji około 1,50 zł</strong>Źródło: Rewia