Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa dietetyczna"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5303
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 853
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11730
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5062
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5303
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 853
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11730
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5062
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
Umytą kapustę drobno szatkujemy. Fasolkę i obydwa rodzaje groszku czyścimy, myjemy. Groszek cukrowy pozostawiamy w strąkach (jeśli są duże, tniemy na pół). Groszek zielony łuskamy. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę siekamy, ziemniaki kroimy w kostkę, a marchewkę w plasterki.
W rondlu o grubym dnie rozgrzewamy olej. Wrzucamy ziemniaki, cebulę i czosnek. Mieszając, smażymy 3 minuty. Dokładamy wszystkie przyprawy. Wlewamy bulion. Czekamy, aż całość zawrze. Dodajemy marchewkę, fasolkę, groszek cukrowy oraz kapustę. Gotujemy na małym ogniu.
Gdy warzywa są już miękkie, do zupy dorzucamy łuskany zielony groszek i uprzednio umyte i pokrojone na ćwiartki pomidory. Całość gotujemy jeszcze 5-10 minut na małym ogniu. Dodajemy łyżkę surowego masła. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
<strong>Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji około 1,50 zł</strong>Źródło: Rewia